I dag släpps biljetterna till "Kung Lear" på Uppsala Stadsteater - som blir Linus Tunströms sista föreställning som VD och teaterchef.

Som avskedsföreställning sätter Tunström upp ett av Shakespeares mörkaste verk - Kung Lear. Här får åskådarna se en historia om människan och dess känslor inför förändring.

- Att ge sig in i Kung Lears värld är att kliva nära den avgrund som Shakespeare målade upp för mänskligheten, redan på sin tid. Det handlar om vad som kan hända när allt familjärt förändras och man måste bestämma sig för vem man är och vad man står för. Dessutom är det ju lite av en gåva att få bearbeta min separationsångest med detta något avskräckande exempel, säger Tunström i ett pressmeddelande.

Som kungen Lear ser vi ingen mindre än Marie Göranzon.

- Jag ser fram emot att gestalta kungen, inte för att han är man med för att Kung Lear visar så mänskliga drag - att först ha makt och sedan inte vilja ge ifrån sig den. Kung Lear har funnits vid min sida i hela mitt: en far, en lärare, en teaterchef, en kollega eller en äkta man, kommenterar Göranzon.

Biljetterna släpps den 30 oktober 2015, med föreställningspremiär den 23 januari 2016.