Som vanligt får åtta oetablerade akter chansen att visa vad de går för under Sveriges mesta rockfest Sweden Rock Festival. Här är årets Nemis-band!

Nemis, eller New Music In Sweden, är ett initiativ från Studiefrämjandet som ger svenska oetablerade artister och band möjlighet att skruva upp volymen på några av Sveriges fetaste scener. 

Till Sweden Rock har åtta band handplockats för att under torsdagen lira på Rockklassikerscenen.

- Vi är väldigt glada över att för tolfte året i rad kunna vika speltider åt åtta av Sveriges mest lovande band, säger Martin Forssman, promotor & vice VD Sweden Rock Festival.

Årets akter bjuder på allt från power metal och klassisk rock till thrash och alternative hårdrock. Den 8 juni intas scenen av inga mindre än vänersborgarna Veonity, värmländska Knogjärn, energiska skåningarna i Dead Sleep, Malmötrion VA Rocks, gotlänningarna i Leading Light, huvudstadens stolthet Nocean, norrländska Skeleton Birth samt klassiska gitarrockarna Svartanatt

- Det är viktigt för oss att bidra till att främja tillväxten av ny rockmusik i Sverige, och Nemis har blivit ett bra sätt för oss att arbeta på - och ett festivalinslag som vi är stolta över, berättar Forssman.