I vinter får Göteborg ett helt nytt evenemang där eliten inom e-sport och skateboarding samlas under ett och samma tak - för första gången i svensk historia.

Westgames är namnet på Göteborgs nya evenemang som går av stapeln för första gången i Scandinavium den 16 december. Här samlas utövare av e-sport tillsammans med skaters för en heldag med häftiga tävlingar.

- Westgames är en hyllning till två fantastiska sporter. Det kommer bli ett extremt roligt och underhållande evenemang för både publik och deltagare, hälsar Mark Pulman, ansvarig arrangör Pulman Event.

Till Westgames kommer trettio av världens främsta skateboardstjärnor att bjudas in, samt så arrangeras det kvaltävlingar där amatörer har chansen att knipa en startplats i arenan. För att kvalificera sig till e-sportfinalerna, som omfattar CS:GO och FIFA, gäller det att leverera vid onlinetävlingen som hålls inför dagen D.

- Vi ser verkligen fram emot att få välkomna Westgames och en ny publik till Scandinavium. Kombinationen av gamling och skate är spännande och ger en ny dimension till Scandinaviums redan breda evenemangsutbud, säger Lotta  Nibell, VD Got Event.