I höstas presenterade Liseberg en ny storsatsning som sträcker sig fram till 2018.

Det var i höstas som Liseberg presenterade sin nya storsatsning vid Balder-området. De två attraktionerna Loke och Valkyria tillkommer under en period om två år medan gamla favoriter som Kanonen och SpinRock nu har gjort sitt sista varv. 

När nöjesparken öppnar grindarna den 22 april är det med häftiga Loke som största dragplåster. Besökarna får dock vänta till 2018 innan berg-och-dalbanan Valkyria har premiär. Berg-och-dalbanan blir en så kallad Dive Coaster - och inte bara det - den blir den längsta av sitt slag i Europa. Nu är det klart hur den exakta bansträckningen blir - och vilka andra favoriter vi tvingas säga hej då till.

Valkyrias stationsbyggnad har redan påbörjats på den plats där Kanonen tidigare stod och härifrån sträcker sig banan upp i luften med utsikt över Mölndalsån. Efter en kort och möjligen kallsvettig konstpaus fortsätter banan rakt ned mot ett hål i marken - femtio meter för att vara exakt - för att därefter vända uppåt igen bara för att åter dyka ned mot JukeBox. Därefter väntar flera nervkittlande svängar, en tur bakom Spelhuset och en flygande färd över ån innan den 750 meter långa resan närmar sig sitt slut.

Både populära Slänggungorna och Sagoslottet kommer att monteras ned för att ge plats åt Valkyria. Det finns dock planer på att ersätta Sagoslottet med en liknande attraktion i framtiden samt att flytta Slänggungorna till en ny plats redan till nästa år.

Testa på Valkyria redan i sommar!
Under den stundande sommarsäsongen kan du som inte vill vänta till 2018 följa med på en virtuell åktur av Valkyria. I det nya området Myter & Legender installeras Valkyria VR, som är en virtuell upplevelse med simulatorstolar och VR-headset.

- Det är en snygg och pampig produktion och det känns kul att kunna visa gästerna vad som är på gång. Men det blir inget mot att uppleva Valkyrias domedagsdrop på riktigt!, hälsar Andreas Andersen, VD Liseberg.