Årets upplaga av Malmö Triathlon flyttar närmare centrum.

När Malmö Triathlon går av stapeln den 5-6 augusti går startskottet på en helt annan plats än under de senaste fem åren. Tävlingens nya mittpunkt återfinns i sommar vid Posthusplatsen där det blir start, mål och växling samt mässområde.

- Tävlingen blir än mer central för att erbjuda deltagarna en häftig, mer publikvänlig och lättillgänglig arena, berättar Üve Hillep, tävlingsledare och arrangemangsansvarig på Svenska Triathlonförbundet.

Starten för simdelen går i år vid inre hamnen mellan Hjälmarekajen och Skeppsbron och fortsätter ut mot yttre hamnen för vändning. Att simmomentet är lagt till den skyddade hamnen och inte öppet hav ska skapa en tryggare miljö för deltagarna. När det sedan är dags för cykling består banan av avstängda breda vägar längs bland annat Carlsgatan och Västkustvägen.

- Bansträckningen tilltalar troligtvis fler deltagare då vi erbjuder både fart, lite höjd och en lättare bana rent tekniskt. Vi är övertygade om att detta blir en cykelbana som många kommer att njuta av, säger Üve Hillep.

Löpningen avgörs i centrum med en bana som sträcker sig längs med Hjälmarekajen och över Universitetsbron, allt för att skapa ett så publikvänligt evenemang som möjligt. 

Precis som i fjol inleds Malmö Triathlon redan på lördagen med Europacup i sprint. Tävlingen lockade förra året flera av Europas främsta inom triathlon tillika kommande OS-deltagare. På söndagen den 6 augusti går startskottet för motionärer, där det är möjligt att välja mellan distanserna sprint, olympisk eller stafett.

- Vi i tävlingsledningen välkomnar alla - både nyfikna nybörjare och erfarna triathleter till en av Sveriges största triathlontävlingar. På lördagen blir det fullt ös med snabba tjejer och killar från Sverige och övriga Europa, och på söndagen fylls staden av alla duktiga motionärer och masters, hälsar Üve Hillep.