Popkollo Vänersborg gästas i år av Göteborgsduon Pale Honey.

När Popkollo Vänersborg går av stapeln på Musikskolan den 1-5 augusti vankas finbesök. Det är den minimalistiska rockduon Pale Honey, med göteborgstjejerna Tuva Lodmark och Nelly Daltrey, som bokats till kollot som riktar sig till tjejer och transpersoner. 

- Vi hade hört talas om det grymma initiativ som Popkollo är, och när vi blev tillfrågade att vara en del av det så var det ett självklart ja. Vi har själva vuxit in i rollen som musiker tack vare varandras och andras stöttande, och om det så finns en person som blir inspirerad och peppar så är det guld värt för oss, hälsar Nelly och Tuva.

Duon kommer att hålla i en inspirationsworkshop för kollodeltagarna där det kommer att samtalas om allt från musikskapande och att spela i band till vänskap och om hur musiken kan bli ens arbete.

Pale Honey består av de två tjejerna Tuva Lodmark och Nelly Daltrey. Den självbetitlade debutplattan, som släpptes våren 2015, gjorde stor succé och plockade bland annat hem en P3 Guld-nominering. Senare i år kommer album nummer två från Göteborgsduon som beskriver sin musik som minimalistisk rock.