Nu på lördag bjuds uppsalabor som besökare in till en storslagen fest i Linnéträdgården.

Den 23 maj skulle världens kanske mest kända botaniker Carl von Linné fyllt 310 år. Det firas denna helg med en storslagen fest i Linnéträdgården i Uppsala fylld av bland annat trädgårdsmarknad, musik, födelsedagstal, invigning av stadsodlingsåret och stadsvandringar.

Dagen till ära fylls Svartbäcksgatan av mängder av torgstånd med fokus på trädgård där besökare kan titta, köpa och låta sig inspireras. Innanför grindarna är det öppet hus hos familjen Linné och så vankas stor 1700-talsfest med Sällskapet Gustafs Skål som iförda autentiska dräkter visar upp hur livet tedde sig på Linnés tid. På hantverksmarknaden handlar du allt från smycken till krukor och i Orangeriet visas utställningen "När alla världens djur kom till Uppsala". 

Under dagen arrangeras flera guidade visningar av både trädgård och närområdet. Följ bland annat med på Linnépromenad i stan och upptäck Carl von Linné som student, pärlodlare, lärare och rektor.

De allra minsta kan tillsammans med Biotopia bygga ett hotell för bin och följa med på en expedition till dammen. Missa inte heller Fascinerande Växters Dag med experimentverkstad, plantering av miniträdgårdar och upptäcktsfärd i växternas värld.

- Intresset för trädgård och natur ökar bland Uppsalaborna. Nu satsar kommunen mer på skydd av naturen. På lördag inviger vi Stadsodlingsåret och firar Linnés födelsedag med en trädgårdsfest, säger Miljöparitets kommunalråd Maria Gardfjell, som håller gratulationstal till Linné och inviger Stadsodlingsåret.