De senaste två åren har Kalmar röstats fram till 'Årets Sommarstad'. Vilken stad plockar hem titeln i år?

För tionde året i följd anordnar Reseguiden sin succétävling Årets Sommarstad. De senaste åren har präglats av Kalmar, Halmstad och Västervik i topp - kommer din favorit att slå sig in i år? Var med i omröstningen som är öppen fram till och med den 12 juni!

- De lite mindre sommarstäderna är riktigt populära medan storstäder som Malmö, Göteborg och Stockholm har haft det tuffare de senaste åren. Det hade varit riktigt kul med en ny uppstickare i år, en raket tack vare spridning i sociala medier, säger Lina Barryd, kommunikationsansvarig Reseguiden.

I samband med årets omröstning arrangeras även två tävlingar med en hotellvistelse för två på Hotel Tylösand i Halmstad som pris. Tävla genom att dela med dig av ditt bästa sommarstad-tips eller genom att publicera en bild på din sommarstad på Instagram med taggarna #åretssommarstad2017 och  #reseguiden samt börja följa Reseguidens Instagramkonto. 

- Det är fritt fram för att starta kampanjer i sociala medier för att få andra att rösta på just deras favoritstad. Tillsammans kan man påverka mycket! Vi satsar på ännu fler röster i år, säger Lina Barryd.

Årets Sommarstad 2016
1 Kalmar
2 Halmstad
3 Västervik
4 Karlskrona
5 Varberg
6 Härnösand
7 Hjo
8 Falkenberg
9 Mariestad
10 Helsingborg