Upptäck Gotlands matkultur och lokala producenter på den helt nya festivalen Smak Av Gotland!

På den nya matfestivalen, som arrangeras för första gången den 12-14 juli och infaller i samband med den lika nya Wisby Strandfestival i Visby Hamn, får besökare ta del av den gotländska matkulturen och de livsmedelsproducenter som driver verksamhet på ön. 

- Jag har länge velat nå ut med våra gotländska smaker till en större publik, berättar Thomas Östlund, ägare av Svenskt Butikskött som är initiativtagare till festivalen.

Varje dag mellan 11-16 är besökare i alla storlekar och former välkomna att njuta av lokala delikatesser och närodlade råvaror. Det kommer bland annat att serveras grillat lammkött, hamburgare, delikatessostar, marinader och BBQ-såser. Dessutom finns flera pop up-gårdsbutiker på plats och säljer handgjorda produkter.

- Ambitionen är att denna festival ska bli en ny tradition här på ön och komma tillbaka varje år, säger Östlund.