På lördag brummar Summer Meet i Sunne i gång med ett fullspäckat program - från morgon till in på småtimmarna.

Redan klockan 9 drar motorfesten i gång i centrum då fordon av alla dess slag är välkomna till utställningen som pågår fram till 15-slaget. Under dagen ska det delas ut priser i flera olika kategorier, annonserade av dagens kommentator Billy Söderin från Power & Wheels Magazine.

Butikerna i Sunne håller öppet mellan 10-14 och på Teatertorget väntar aktiviteter och tävlingar för hela familjen. Dessutom kommer det att finnas ett lekområde på Mejeriängen för de allra minsta.

Senare på kvällen drar den efterlängtade cruisingrundan i gång som sträcker sig 8,5 kilometer genom orten och till Ski Sunne, där avslutningsfest väntar. Rundan passerar bland annat Uttervägen, Storgatan, Repslagaregatan och Ekebyvägen.

- Den som vill se cruisingen får bege sig ut på gatorna kl 18-19.15. Jättekul om det är många som kommer och tittar, säger Marielle Magnusson, projektkoordinator Sunne Kommun.

Under avslutningsfesten blir det liveunderhållning med Clearwater Band och Trainwreck Remedys samt både motorbus och motorsprängning.