Rekordmånga foodtrucks, tjugotalet nya krögare och ny hängyta väntar besökarna på årets Malmöfestival.

Som vanligt flyttar foodcourten på Mitt Möllan ut till Gustav Adolfs torg under den stora folkfesten. I år kommer hungriga besökare kunna njuta av allt från kokosglass och veganska vaniljbullar till poké bowls och pizza, då Köld, LoCali, Scandwich, Pizza Dal Sud, The Masala Box och Lådan serverar läckerheter under bar himmel.

Mattorget intas dessutom av en hel drös foodtrucks - rekordmånga för att vara Malmöfestivalen. Det kommer denna sommar att finnas hela 16 vagnar på plats på Gustav Adolfs torg samt 6 stycken på Davidshallsbron. Totalt har ett tjugotal nya krögare hittat till festivalen, däribland Malmstens Tapas & Cava, Lindas Fingermat och koreanska Namu.

Ytterligare en nyhet för 2017 är att alla aktörer på mattorget kommer servera halva portioner. Det för att minska svinnet samt för att ge festivalbesökarna möjlighet att prova än fler rätter. 

Där det tidigare varit försäljningsyta mot Raoul Wallenbergs Park kommer det i stället byggas upp en hängyta med söderhavstema. Här kan besökare slå sig ned för avnjuta någon av mattorgets olika delikatesser och samtidigt kika in underhållningen på Gatuscenen intill.

Malmöfestivalen infaller i år den 11-18 augusti.