Ett voluminöst och lekfullt program väntar barnfamiljer på Kalmar Slott denna höst.

Barn i alla åldrar har bland annat skattjakt, guidningar, bildbingo och sagoäventyr att se fram emot på slottet denna höstsäsong. Sedan i våras finns även lekutställningen "Maja Med Vänner" att beskåda i lokalerna och under ytterligare fyra veckor kan besökare hälsa på Maja, Linnea, Storm-Stina och Lilla Kotten.

- Det har varit mycket populärt att skörda morötter i Majas trädgårdsland och i Kottens café är det många föräldrar som fått sitta ner för att bli bjudna på tårta och kakor med extra påtår. Utställningen, som vi producerat själva, är en viktig pusselbit i vår satsning på barnfamiljer året om, berättar slottschef Mimmi Mannheimer.

Under sina sista veckor på slottet pågår även en skattjakt i Maja-utställningen. Här får barnen hjälpa till med att hitta Pigga Grisen som gett sig ut på äventyr.

Hösten bjuder dessutom på de uppskattade barnguidningarna runtom slottsbyggnaden. Alla modiga barn kan då följa med fängelsevaktmästaren Krok-Maja på en läskig spökvandring eller gå Riddare Lejonsporres vandring och se till att kungens försvunna skatter kommer tillrätta. Även en dramatiserad guidning om det förlista skeppet Kronan anordnas och så väntar permanenta aktiviteter så som sagoäventyret med Slottsmusen Petit och bildbingo för de allra minsta.

- Vi ser fram emot ett höstlov med mycket glädje, bus och många spännande aktiviteter här på slottet, hälsar Mannheimer.