Ett av världens största hårdrocksband kommer till Sverige nästa sommar!

Den 1 juni nästa år landar hårdrocksjättarna Iron Maiden i Stockholm med sin "Legacy Of The Beast World Tour". Det har då gått två år sedan britterna senast lirade på svensk mark, då på Ullevi i Göteborg - den här gången intar bandet Tele2 Arena för första gången.

- Nästa års turné kommer att fokusera på det äldre materialet och vi bestämde oss för att basera turnén på namnet "Legacy Of The Beast". Det passar syftet med turnén perfekt och ger oss många kreativa möjligheter, berättar bandets manager Rod Smallwood.

- Jag vill inte avslöja för mycket redan nu, men vi jobbar på ett antal olika scenbyggen i klassiska Maiden-tradition och vi hoppas kunna ge våra fans en fantastisk upplevelse när de får se den här väldigt speciella showen.

De glädjande nyheterna tar dock inte slut där för bandets svenska fans. För första gången i historien har Sweden Rock Festival lyckats boka in giganterna. Den största bokningen någonsin för rockfestivalen i Sölvesborg.

- De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival. Så har vi många gånger beskrivit Iron Maiden när våra gäster har efterfrågat dem. Och det gäller egentligen fortfarande, men tillsammans med våra kollegor på Live Nation har vi nu hittat ett upplägg som har gjort det omöjliga möjligt. Vi är oerhört stolta och glada över att idag kunna presentera den största bokningen i festivalens historia: Iron Maiden spelar på Sweden Rock i sommar! meddelar arrangörerna.

Oavsett om du vill se det legendariska gänget en eller två gånger har du nu alltså chansen! Biljetter till både konserten i Tele2 Arena och Sweden Rock Festival släpps fredagen den 24 november.