Nästa år brakar en ny tvådagarsfestival loss på Öland.

Borgholm Brinner är namnet på den helt nya festival som nästa år intar Borgholms Slottsruin. Bakom festivalen står metalbandet In Flames, som vill bjuda sina trogna fans på en exklusiv helg där musik, mat och dryck står i fokus.

- Jag tror det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag - åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det, säger bandets sångare Anders Fridén.

Festivalen äger rum den 27-28 juli nästa sommar och förutom två unika avslutningskonserter med In Flames, väntar ytterligare fem band varje kväll. Dessutom kan besökarna se fram emot noga utvalt mat, Anders Fridéns och Björn Gelottes egna ölmärke, en exklusiv omgång av In Flames gin samt ett helt gäng överraskningar.

- Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år - med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också att handplocka de bästa banden - och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken, avslutar Fridén.

Biljetter till Borgholm Brinner släpps måndagen den 29 januari.