Efter flera år i Stockholmsterrängen ska Tjurruset ut på turné.

Trots att Tjurruset bäst förklaras med ord som "blött, tufft, lerigt och skitigt" har terrängloppet blivit en stor succé. I höst blir det som vanligt ett svettigt och utmanande lopp i Stockholms skogar och träsk - men klart är också att Tjurruset nu drar ut på Sverigeturné.

- Jag tycker det ska bli spännande och utmanande att ta ut Tjurruset till engagerade löpare i Sverige. Det blir i helt nya miljöer och städer men leran, träsken och geggan finns ju därute i mängder, säger Tommie Nordh, projektledare Tjurruset.

Den 29 september landar Tjurruset i Falun och den 10 november går startskottet i Helsingborg. Förutom originalet med möjlighet att springa 5 eller 10 kilometer arrangeras även Kalvruset för de mellan 9-15 år.

- Vi är glada över att kunna erbjuda Tjurruset och Kalvruset på två nya orter 2018 för att fler ska få upptäcka hur roligt det är att springa och att det inte alltid behöver vara så allvarligt. Leran gör att även de som inte identifierar sig som löpare hittar ett sätt att utmana sig själva och naturen, säger Daniel Almgren, VD Marathongruppen som arrangerar Tjurruset.

29/9 Falun
6/10 Stockholm
10/11 Helsingborg