Sigtuna Litteraturfestival har gjort klart med än fler toppförfattare inom spänningskategorin.

Det är de hyllade svenska författarna Anders Roslund, Kristina Ohlsson, Christoffer Carlsson, Pascal Engman, Per Schlingmann och Kristina Appelqvist som nu är klara för festivalen i maj.

- Vi är mycket stolta över våra spänningsförfattare och glada att så många av dem väljer att komma till Sigtuna. Vi vet att spänningsromaner lockar många läsare och det här blir ett gyllene tillfälle för dem att möta sin favoritförfattare, säger Ann-Marie Skarp, VD Piratförlaget.

Tjugotalet författare medverkar på årets upplaga av Sigtuna Litteraturfestival, däribland Jan Guillou, Martina Haag och som ovan nämnt Anders Roslund. I samband med festivalen passar Roslund på att lanserar sin nya thriller "Tre timmar".

- Att kunna komma tillbaka till Sigtuna Litteraturfestival känns så himla bra - jag har ju vid det här laget besökt de flesta bokfestivalen som finns i Europa och Sigtuna är en av de absolut proffsigaste. Och att dessutom göra det i ett nytt författarskap, med en helt nyutgiven bok som bara kommer att vara ett par dagar gammal och nu få träffa sina läsare en allra första gång, blir lika spännande för mig som Tre timmar, hälsar författaren.

Sigtuna Litteraturfestival går av stapeln den 5 maj.