Senare i år omfamnas Göteborg än en gång av KulturKalaset. Årets upplaga blir något alldeles särskilt då EuroPride arrangeras samtidigt.

Det blir en häftig krock i evenemang när Göteborgs Kulturkalas och EuroPride arrangeras samtidigt den 14-19 augusti i år. De två festivalerna äger inte bara rum på samma datum, de kommer även att samverka när det kommer till program och evenemangsplatser.

- Det känns helt fantastiskt att vi nästa år kan lyfta Kulturkalasets mångfacetterade program med nya dimensioner utifrån kopplingar till såväl EuroPride som till Göteborgs 400-årsjubileums fokusår Go Global. På Kulturkalaset får vi möjlighet att sätta ljuset på både kultur och konst som på lokala och globala hållbarhetsfrågor, mänskliga rättigheter och HBTQ-frågor, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co.

Precis som tidigare år bjuder Kulturkalaset på allt från musik och teater till litteratur och konsthantverk. Det blir även samma festivalplatser som i fjol, men med en skillnad: Kungstorget förvandlas till EuroPride Park.