Det närmar sig påsklov – ett perfekt tillfälle att hitta på härliga aktiviteter med familjen. Med vårt lands vackra och omväxlande natur behöver ni inte åka långt för ett energigivande äventyr!

1. Vandra – var som helst i landet

Snöra på vandringskängorna och få storslagna naturupplevelser – Sverige har otroligt många möjligheter att erbjuda. Vandra i skogar, längs havet, i städer och på fjället. Med fördel kan du vandra tidigt på våren då färger och dofter är som mest påtagliga. Här hittar du information och tips om vandringsleder i Sverige.

2. Turridning i Skåne

Ett underbart sätt att njuta av den vårliga naturen är från hästryggen. Planerar du en roadtrip ner mot Skåne? Här finns många gårdar som anordnar ridturer, så ta chansen och låt dig förtrollas av det vackra landskapet. 

3. Bastubad på Stockholms största friluftsanläggning

Det finns inget mer avkopplande och lugnande än en ångande bastu en krispig vårdag. Hellasgården är ett av Stockholms mest populära utflyktsmål och ligger bara 15 minuter från stan. Bastubyggnaden är öppen året om och ligger belägen precis vid Källtorpssjön – perfekt för dig som vill ta ett svalkande dopp!  

4. Klättring i Östergötland 

Oavsett om du är en van klättrare eller om du bara är sugen på att prova på, är det här en fantastisk aktivitet som uppskattas av de flesta – stora som små.

Ågelsjön sägs vara det mest natursköna klätterområdet i Sverige. Hit reser bergsklättrare från hela landet. Ge dig och familjen en energiboost och kombinera härlig natur med kittlande spänning.

5. Äventyr på höjd i hjärtat av Sverige  

Mitt emellan Göteborg och Stockholm ligger skogsriket Tiveden, ett av Sveriges sydligaste urskogsområden. Naturen är vild, vacker och väldigt varierad, och inte minst finns här också landets kanske vackraste höghöjdsbana, Ösjönäs. Låt pulsen gå upp medan du blir överväldigad den sagolika utsikten från trädtopparna. 

Upptäck den uppdaterade versionen av Renaults crossover CAPTUR

Renault har ett stort och varierat utbud av personbilar – från bränslesnåla småbilar, till familjebilar och rymliga crossovers. Här kan du läsa mer om hur Renaults trendiga och anpassningsbara crossover CAPTUR kan göra dina resor lite roligare.