På långfredagen fälls landgången ut och påsklovslediga barn välkomnas ombord Maritiman för en vecka fullspäckad av aktiviteter.

Årets påskvecka på Maritiman blir något alldeles äggstra. Göteborgarnas egna fartygsmuseum lockar med ett fullspäckat program med allt från utställningar till det populära havslabbet. Årets nyhet är en familjeguidning som ger både stora som små möjligheten att på ett lekfullt sätt få ut det mesta av sitt besök.

- Vi ser ett stort intresse, inte bara hos föräldrarna utan också hos barnen, om att lära sig mer om våra fartyg. Därför kommer vi från och med i år att erbjuda en guidning som är anpassad för alla åldrar, berättar Emelie Leetmaa, marknadsansvarig på Maritiman.

När landgången fälls ut nästa fredag står maskotarna Virvelina och Tim redo att möta alla påsklovslediga barn och deras föräldrar. Det vankas bland annat en häftig experimentshow och som vanligt kan man få svar på klurigheter i havslabbet, delta i havsquiz och lära sig mer i utställningarna.

- Ett litet tips är att besöka utställningen "Livet Under Ytan" på vår båt Nordkaparen. Den ger en inblick i hur det var att leva ombord en ubåt under en tid full av kapprustning, järnridåer och kärnvapenhot, säger Emelie Leetmaa.

Dagsprogram 30/3-8/4

11:00 Fartygen öppnar
11:30-15:30 Havslabbet är öppet
11:30 Fartygsvandring
12:00 Maritimans HavsQuiz
13:00 Familjeguidning
14:00 Experimentshow med Virvelina & Tim
14:30 Familjeguidning
15:00 Fartygsvandring
16:00 Anläggningen stänger