Göteborgs Kulturkalas fortsätter succén med att boka arabiska superstjärnor. I sommar gästas folkfesten av libanesiska Nancy Ajram.

Med över tjugo år i branschen och smeknamnet "Mellanösterns Britney Spears" är det inte svårt att föreställa sig vad som komma skall. Nancy Ajram är ett av de allra största namnen i arabiska musikvärlden och i sommar står hon på Götaplatsens scen.

- Det känns helt fantastiskt att äntligen få hit en av de absolut starkast lysande superstjärnorna till Kulturkalaset i sommar. Jag ser fram emot en oförglömlig kväll för alla våra besökare, säger Tasso Stafilidis verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Det blir fjärde året i följd som en arabisk stjärna uppträder under Göteborgs Kulturkalas. Tidigare har arrangörerna lyckats boka världsstjärnorna Elissa, Najwa Karam och Nawal El Zoghbi.

- Jag är så stolt över att våra bokningar, förutom att bjuda på fantastisk arabisk pop av superstjärnor, även resulterar i att öka besökarnas intresse för kultur. Vi har lyckats få människor att känna en starkare tillhörighet till vårt gemensamma samhälle. Det här är integration på riktigt, säger Tasso Stafilidis.

Göteborgs Kulturkalas går av stapeln den 14-19 augusti.