Kulturhuset Fabriken Ekerö stänger ned sin verksamhet efter åtta år. Men först ska det anordnas stor avslutningsfest - med musik och graffiti i fokus.

I närmare ett decennium har Fabriken Ekerö varit en plats för ungdomar att upptäcka, uppleva och utöva kultur. När lokalerna nu ska rivas tvingas verksamheten att längas ned, men inte utan att kulturhuset fixar fest - Shut Down Fest.

- I två dagar fyller vi området med musik, graffitikonst, DJs, foodtrucks och skönt häng! Ett perfekt sätt att kicka igång sommaren, säger Robin Johansson, platsansvarig på Fabriken Ekerö.

Den två dagar långa festen lockar med några av Sveriges största hiphop-stjärnor så som Looptroop Rockers och Ayla med Eka Scratch. Även The Parentalz, Break Yoy, Betty & Leola samt Dårlig Stämning är med och säger hej då till Fabriken. På söndagen har åtta svenska graffitikonstnärer fått i uppdrag att måla lokalerna från golv till tak - totalt 900 kvadratmeter. Konstverket är endast tillgängligt att titta på under Shut Down Fest.

- Det här är det sista som händer i lokalerna innan Fabriken stängs och ska rivas. Därför känns det väldigt spännande att få vara med om den här unika konstupplevelsen. De som kommer hit kommer att uppleva färg på ett sätt de aldrig tidigare gjort, säger Hugo Röjgård, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet.