Snön på klassiska skidorten Lofsdalen har smält bort och en cykelpark sett dagens ljus. I slutet på juni är det säsongspremiär för Lofsdalens Bike Park!

Nu är det endast en knapp månad kvar till dess att det är möjligt att susa nedför Lofsdalens backar - på cykel. Lofsdalens Bike Park erbjuder cykelleder i flera olika svårighetsgrader som fungerar för nybörjaren och den erfarna.

- Jag var helt nybörjare när jag testade Lofsdalens Bike Park första gången. Vi hade inga egna cyklar utan hyrde på plats. Jag blev imponerad av hur fina lederna var. Ett extra plus är att det finns leder som passar alla åldrar, både nybörjare och proffs, säger Martin Agerstig, medlem i Rackartygarna och flitig Lofsdalenbesökare.

Cykelparkens längsta led är 3,6 kilometer, blå och därmed en av de enklare att ta sig nedför. På anläggningen finns sammanlagt två blå leder, en grön samt fyra röda och en svart led. En nyhet för denna säsongen är en så kallad pumptrack som erbjuder åkmöjligheter för inte enbart cyklister. 

- Nytt för i år är en 65 meter lång pumptrack som byggs upp utanför Aktivitetshuset. Där kan kickbikes, skateboards, inlines och cyklar användas. Det blir ett bra tillskott till övrigt cykelutbud, säger Jonny Larsson, platschef på Lofsdalens Fjällanläggningar.

Lofsdalens Bike Park invigs den 26 juni.