I samband med nationaldagsfirandet den 6 juni kickar Skoklosters Slott igång sitt sommarprogram. I år bjuds besökare in till fullspäckade dagar med allt från klassiska sagor till medeltidens riddare.

Varje dag under juni, juli och augusti är det full fart på Skoklosters Slott med aktiviteter för hela familjen. Utöver att besöka det ståtliga barockslottet i sig kommer det vara möjligt att pyssla i slottsateljén, lära sig barockdans, se dramatiserade visningar och upptäcka Elsa Beskows berömda sagovärld.

Nationaldagsfirande
Den 6 juni ställer Skoklosters slott till med festligheter både inom- och utomhus. Det blir sång med Romeo & Juliakören, guidade visningar och på scenen i slottsparken väntar konsert med The Poodles och Nanne Grönvall.

Elsa Beskow på slottet
En av sommarens höjdpunkter på Skoklosters Slott! Besök en förtrollande sagovärld och träffa favoriterna Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin som i år firar 100 år. Du kan också bläddra i många andra av Elsa Beskows populära böcker. I samband med invigningen bjuds det på saft och kakor. 

Tillbaka till medeltiden
Vid ett tillfälle i sommar anordnas riddarläger på slottet i samarbete med Nordic Knights. Prova på livet som riddare, lär dig allt om hästar och vapenvård, testa på att strida i en rustning och bygg upp ett läger tillsammans med de andra deltagarna! Som vanligt vankas också Medeltidsdagar med riddarspel på Skokloster i sommar. Den 27-29 juli kan du besöka medeltidsmarknad, kolla på tornerspel och se häftiga uppvisningar.

Pyssel och dramatiserade visningar
Är du på pysselhumör är det slottsateljén i paradvåningens tornrum som är platsen för dig i sommar. Här kan du släppa loss din kreativitet varje dag hela lovet! På torsdagar och lördagar arrangeras den dramatiserade visningen "Kungen och greve Magnus Brahe".