För fjärde året i rad arrangeras de Nordiska Mästerskapen i Food Truck i Mariefred.

Omkring 30 food trucks och 12 000 besökare väntas när NM i Food Truck går av stapeln i Mariefred den 20-21 juli. Till tävlingen har Nordens främsta matlagare på hjul bjudits in och under helgen ska en vinnare koras i kategorierna Bästa Kött, Bästa Fisk & Skaldjur, Bästa Vego, Bästa Dessert och Bästa Koncept. Dessutom delas priset Folkets Röst ut till den food truck som fått flest besökare att vattnas i munnen.

- Vi är stolta och glada att kunna presentera detta stora arrangemang i vårt älskade Mariefred även i år. Mat, fest och gemenskap är vi väldigt bra på och det är extra roligt när man kan få bjuda en stor publik att vara delaktig, säger Fredrik Åström, medarrangör från Svenska Kulturpärlor.

En nyhet för i år är priset Årets Nyhet som delas ut i samarbete med Eskilstuna-Kuriren. Det kommer även delas ut en tidning under dagarna två med fokus på alla food trucks och festivalen i sig.

- Food Trucks är en trend som bara blir starkare och håller högre kvalitet för varje år som går. Detta kommer hålla i sig länge till och det är otroligt roligt att få stötta alla duktiga matlagare såhär i början, säger Mattias Kroon, matskribent och projektledare.