Alingsåsarna tar i från tårna när det kommer till stadens 400-årsjubileum. Ett år av födelsedagsaktiviteter väntar med start redan i september.

Den 21 september 2019 firar Alingsås 400 år som stad. Ett år innan, den 21 september 2018, startar ett årslångt firande med olika evenemang runt om i kommunen. Alingsåsarna har själva fått ansöka om bidrag för att genomföra sina önskeprojekt och hela 23 stycken kommer gå i uppfyllelse under födelsedagsåret. 

- Jag är otroligt stolt över alla förslag som har kommit in till Önskeprojektet, vilken kreativitet och uppfinningsrikedom. Och samtliga som bidrar med att ge ytterligare glans och glädje åt vårt firande av Alingsås 400-årsjubileum, säger Birgitta Westergren-Lenken, projektledare.

Varje månad den 21:e ställs det till med aktiviteter så som stadsvandringar, historiska föreläsningar, konsert, dansföreställning och bokrelease. Och det är inte bara i centrum det bjuds på roligheter, utan också i Bjärke, Vikaryd och Västra Bodarna.

- Den ambition och idérikedom för att bidra med nya aktiviteter under firandet av Alingsås 400 år har varit fantastisk. Det är också roligt att vi har en sådan spridning i hela kommunen, säger kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm.

Alla önskeprojekt hittar du här!