Den nya musik- och humorfestivalen Statement kan nu presentera sina sista två bokningar - och det är inte vilka som helst.

Den 31 augusti - 1 september är det äntligen dags för den första upplagan av det redan globalt omtalade Statement Festival. Festivalen som äger rum på Bananpiren i Göteborg har bland annat uppmärksammats av New York Times. 

Med Statement Festival vill arrangörerna skapa en frizon fylld av kärlek och pepp för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Festivalens line-up är helt fri från cis-män och bjuder på akter så som Frida Hyvönen, Joy, Nour El Refai, Dolores Haze, Loreen, Cleo med vänner, Tami T, Petrina Solange, Moa Svan, Imenella, Maxida Märak och Girlschool.

Nu kan man också avslöja festivalens sista två bokningar: Jennie Wilson och Rebecca & Fiona. 

Jennie Wilson är högaktuell med nya plattan "EXORCISM", som har hyllats av kritiker som fans. Artisten har under våren och sommaren bjudit på ett få exklusiva konserter runt om i Sverige. Nu kommer hon till Göteborg och Statement Festival.

Även världsduon Rebecca & Fiona är aktuella med ny musik. Så sent som i förra veckan släpptes nya singeln "Different" och innan dess har det kommit två nya hits från tjejerna. Se dem på Bananpiren sista helgen i augusti!