Alla malmöbor är välkomna till kajfest när Malmö Universitet invigs i slutet av augusti.

Den 31 augusti är det exakt tjugo år sedan Malmö Högskola välkomnade sina första studenter. Vid årsskiftet i år blev högskolan till Malmö Universitet och nu väntar officiell invigning i form av en sprudlande kajfest på Bassängkajen.

- Vi hoppas locka hit många, både nuvarande och tidigare medarbetare och studenter, samarbetspartners, vänner men även nyfikna Malmöbor, säger Karolina Rosenqvist, projektledare för Kajfesten.

På programmet står akademiska seminarier, musikunderhållning med bland annat Linnea Henriksson och Hey Elbow, utställningar, poängjakt och mingel. Under dagen bjuds det dessutom på falafel, speciellt framtagen av Årets Kock-vinnaren Peter J Skogström.

- De blir pompa och ståt, eftertanke och fest. Vi har försökt få med något för alla, säger Rosenqvist.

Minister Helene Hellmark Knutsson och rektor Kerstin Tham har fått i uppdrag att inviga universitetet tillsammans med publiken. Invigningen bjuder på nykomponerad musik med Malmö akademiska orkesters brass- och slagverkssektion, Lunds universitets brassband och Limhams brassband samt Malmö akademiska kör. Det hela avslutas med underhållning av Discokollektivet och efterfest på Kårhuset.