För sista gången någonsin bjuds Sicklas invånare in till populära Nobelberget Marknad.

Nobelberget Marknad har varit ett mycket populärt inslag bland Sicklaborna de senaste två somrarna. I januari rivs området för att ge plats åt nytt, men innan dess ska det bli åka av än en gång. Efter sju lyckade marknader med allt från vintage outlet och cykelloppis till food trucks och musikunderhållning är det dags för den allra sista upplagan - i alla fall i nuvarande form.

- Eftersom att det är den sista marknaden någonsin i det här formatet så vill vi slå på den stora trumman. Vi är en salig blandning av människor som står bakom marknaden, och resultatet är en go mix av sånt vi själva tycker är kul. Jag tror att vi alla kommer sakna den här härliga spretiga arenan som är vår marknad. Marknaden på söndag blir lite av en rivningsfest, säger Thea Mårdbrandt, en av initiativtagarna bakom Nobelberget Marknad.

Söndagens program lockar med popstjärnan Jonatan Johansson, Grammisnominerade Loney Dear och hyllade The Hanged Man. Dessutom kommer barnens favorit Jojje Wadenius tillbaka. Självklart väntar ett helt gäng utställare, flertalet foodtrucks och matkreatörer samt gästande mikrobryggerier och brännerier. Även den välbesökta cykelloppisen kommer tillbaka till Nobelberget en sista gång.

- Med Nobelberget Marknad har vi velat förändra vad folk förväntar sig av en marknad, bredda begreppet och skapa en Emil i Lönneberga-marknad i Nobelberget tappning. Vi har velat ge en kultur en given plats på marknaden och inte låta köp och sälj vara huvudfokus, berättar Martin Lagerberg, initiativtagare.

Nobelberget Marknad arrangeras för sista gången söndagen den 26 augusti.