Än en gång anordnas EM- och VM-deltävlingar på Kroksbäck Skatepark i Malmö!

Park Series och Continental Championships återvänder till Malmö för tredje respektive andra året i rad. Den 6-8 september avgörs deltävlingarna på Kroksbäck Skatepark och bland de tävlande finns ingen mindre än regerande världsmästaren och Malmösonen Oskar "Oski" Rozenberg Hallberg.

Dessutom finns storfavoriten Kalle Berglind och wildcardet Fernando Bramsmark med på startlistan. Båda två med utbildning från Bryggeriets Skateboardgymnasium i Malmö.

- Skateboard i Malmö bara växer och växer. Tre åkare härifrån i VM och ett gratis kanonarrangemang för Malmöborna med både tjejer och killar i Kroksbäck. Och i år blir det ju dessutom utställning med Evan Hecox också. Full fart hela veckan, säger Malmö Stads skateboardsamordnare Gustav Svanborg Edén. 

På damsidan är konkurrensen lika tuff. Vinnaren från 2016, nu 14-åriga Brighton Zeuner kommer tillbaka till Malmö för att tävla om segern, likaså finns japanskorna Kisa Nakamura och Sakura Yosozumi med i startfältet. 

Inför den stora VM-deltävlingen på fredag och lördag avgörs Continental Championships, med tävlande från hela Europa. Här gör deltagarna upp om en plats i den stora finalen i Shanghai senare i år.