Skånes Djurpark bjuder in till ett fullspäckat höstlov med trolljakt, pyssel och möten med djur.

Lördagen den 13 oktober är det premiär för höst i Skånes Djurpark. Under tre veckor väntar ett fullspäckat program med allt från pysselverkstad till matningsexpeditioner och årets nyhet stora trolljakt.

- Alla barnen får i uppdrag att hitta och räkna skogstroll ute i naturen. Vi har även en trollverkstad där gästerna kan göra egna troll och karva en egen pumpa, berättar Kasper Schumacher, VD Skånes Djurpark.

Förutom de populära matningsexpeditionerna där besökare får se djuren på riktigt nära håll kommer det arrangeras fågelaktiviteter med chans att se berguv, korp och lappuggla samt läskigheter bland råttor och möss i nya Ladan.

- Självklart är djuren, naturen och matningsexpeditioner i fokus. Vår mission är att lära om djur och natur samt föra djur och människor närmare varandra.

Ytterligare en nyhet för i år är "Spöknatt i Djurparken" för parkens modigaste besökare. Under två kvällar i höst väntar kittlande spökupplevelser där deltagarna bland annat stöter på en spöktunnel, bäckahästen och den galna zoologen.