Helgen den 13-14 oktober bjuder BOUNCE Malmö i Toftanäs och Generation PEP in till gratis hoppning.

Med syfte att minska stillasittandet bland barn bjuder Generation PEP och BOUNCE i Toftanäs på en hel helg med gratis hoppning. Alla barn och unga med sug efter trampoliner är välkomna att hoppa en timme - och få träning på köpet.

- Vi är superglada att tillsammans med Generation PEP kunna bidra till rörelse hos ännu fler barn. All forskning visar att det är oerhört viktigt för vårt välmående och prestationsförmåga både fysiskt och mentalt, att vi motionerar och tränar vår kropp regelbundet. På BOUNCE får du en allsidig träning utan att du tänker på att du faktiskt tränar, säger Daniel Dersén, VD BOUNCE Scandinavia.

Rekommendationen från läkarkåren är att barn och unga bör få aktiv rörelse minst en timme om dagen. Verkligheten är dock en annan. Endast 44 procent av pojkar och 22 procent av flickor når den rekommenderade dosen. Och det är framförallt på helger som barn sitter stilla.

- Barn och unga är tvärtemot vad många tror mer stillasittande på fritid och helger än på vardagarna, så vi är jätteglada för att BOUNCE genom detta initiativ vill inspirera till mer rörelseglädje på helgen, säger Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef Generation PEP.

Kom till BOUNCE i Malmö i helgen och få din gratis hopptimme! Mellan 10-14 är det hoppdags för barn över 3 år som är under 110 cm och resten av dagen är öppen för alla åldrar.