Den 27:e upplagan av Göteborgs Kulturnatta bjuder på ett av de största programmen sedan starten.

Göteborgsfestivalen Kulturnatta arrangeras i år för 27:e gången och bjuder på ett av sina mest omfattande program någonsin. Över 170 programpunkter spridda över hela kommunen väntar göteborgarna fredagen den 19 oktober. 

- Det finns inte bara en stor mängd programpunkter, utan även en variation bland aktiviteterna och spridning över staden, säger Kulturnattas projektledare Stina Larsson.

Teaterhus, gallerier, bibliotek, konstateljéer, museer och många fler deltar under Kulturnatta. Det arrangeras rundvandringar och guidade visningar, bjuds in till utställningar och föredrag samt spelas teater, dansas och drejas. 

- Kulturnattas innehåll skapas av arrangörerna och de får själva bestämma vad de vill höra under kvällen och vad de tycker är viktigt att lyfta fram. Blomsterbutiken La Fleuriste har till exempel valt att fokusera på återbruk och miljömedvetenhet i sitt koncept "Treasure from Trash" där de bjuder in besökarna till att göra krukor av plastskräp från strandkanten och havet. För de som föredrar att just göra själv snarare än att titta på finns många alternativ; på E.K.G kommer besökarna få testa på att dreja och jobba med lera på olika vis, och på Fixoteket kommer Djemberecycling hålla till för att trumma på allt som går att trumma på, så ta med en kakburk och trumma loss!

Se hela programmet här.