Southern soul food, kalla öl och härliga människor. Efter en tids renovering har Göteborgskrogen Bourbon Street nu öppnat dörrarna till den amerikanska södern.

New Orleans. Jazzmusiken och Hurricane-cocktailens födelseort. Där matkulturen bjuder på omsorgsfullt tillagade långkok, sötpotatis, cajun-kyckling, majsgrytor och jambalaya – nästan lite grisigt upplagt på tallriken. Inget för den som är fin i kanten. Helt klart något för den som vill ha en själslig matupplevelse – i en miljö som rår om.

Kort beskrivning av staden, som krogen Bourbon Street på Västra Hamngatan i Göteborg har återspeglat i flera år – döpt efter den livliga bargatan i de franska kvarteren. Och nu är det dags att ta konceptet ett steg längre!

– Tidigare har vi bara haft små detaljer från det kreolska köket som vi kallat för ”cajun style”. Nu hämtar vi ännu mer influenser från amerikanska södern. Våra populära burgare kommer att finnas kvar men resten av menyn har bytts ut. Vi vill ge våra gäster möjligheten att uppleva flera smaker från samma kök, därför kör vi nu på ett koncept med små- och mellanstora rätter. En mix and match att dela i goda vänners lag, säger Dennis Ge, delägare och grundare av Bourbon Street.

Samtidigt har lokalen fått sig ett uppsving. På bottenvåningen kan du nu dinera soul sharing i rymliga Salle de Jazz eller i lite mer intima Le Chambre Voodoo – som fått sitt namn efter den spirituella voodoo-religionen i Louisiana. Traskar du upp en trappa möts du av baren, eller vad krogen själva kallar ”den bullriga syltan” och tar du ett par trappsteg till kommer du upp till balkongen. Färgvalen går i lila, grönt och guld och ljudtonerna går i jazzens, soulens och funkens tecken.