Upptäck Sofieros slottspark på ett helt nytt sätt i november.

Fyra kvällar i november öppnar Sofiero Slott & Slottsträdgård upp sina portar och bjuder in till Ljusstämning. Det är femte året i följd som parken dekoreras med tusentals marschaller och annan ljussättning, en tillställning som har blivit en av höjdpunkterna på året. 

– Ljusstämning växer för varje år. Jag tror att besökarna uppskattar känslan och att det är så mycket vackert att titta på, själva helhetsupplevelsen, säger projektledaren Matthias Bong.

Årets Ljusstämning går i höstens värmande färger och siktar på att bli den mysigaste hittills. Besökare får bland annat chans att upptäcka platser som annars glöms bort och se parken ur helt nya vinklar.

– Det är en del som missar Lejonlabyrinten som finns i den sydliga utkanten av parken. Men i år leder vi besökarna dit och med hjälp av ljuset blir det lätt att hitta, säger tekniska samordnaren och ljusdesignern Viktor Hallonsten.

Ytterligare en nyhet på kartan är den kungliga fotbollsplanen. Besökarna leds hela vägen ut till kanten mot Öresund för en spektakulär utsikt över slottet.

– Härifrån kan man se Sofiero från ett nytt håll, säger Matthias Bong.

Förutom magisk ljusstämning väntar som vanligt försäljning av mat och dryck från Slottsrestaurangen. I Orangeriet kan man också beskåda utställningen "Street Art Garden" som kvällarna till ära ljus- och ljudsatts.