I höst bjuder Jönköpings kommun in till tre familjesöndagar på Råslätt.

Den 28 oktober, 25 november och 16 december bjuder kommunen in familjer till Stadsgården på Råslätt för aktiviteter och andra roligheter. Familjedagarna är ett sätt att skapa gemenskap mellan de som bor i bostadsområdet.

- Tidigare Familjesöndagar har varit väldigt uppskattade, vi upplever att det skapar en bra stämning på området, men också att fler upptäcker vilket fantastiskt hus Stadsgården är med alla aktiviteter som är möjliga här, säger Hugo Raneås, enhetschef på Jönköpings Kommun.

För deltagande familjer väntar pyssel, barnteater, lekar och tävlingar. Dessutom är entrépriset till badet reducerat dessa söndagar.

- Om man jämför med en vanlig dag så kommer under dessa söndagar hela familjer tillsammans, det blir verkligen en familjesöndag. Att allt dessutom är samlat under ett och samma tak gör det väldigt smidigt för besökarna, man börjar med att ta ett bad, gå till fritidsgården och äta en våffla och avslutar sedan med ett biblioteksbesök, säger Lars Forssmed, verksamhetssamordnare Råslätts Bibliotek.