Lördagen den 17 november firas Bibliotekens Dag i Malmö.

Malmöborna har att se fram emot över femtio olika evenemang när stadens bibliotek firar sin egen dag på lördag. Det blir författarbesök och samtal med bibliotekschefer, invigning av en helt ny ungdomsavdelning samt biblioterapeutisk rådgivning.

– Bibliotekens dag är en helt ny satsning för oss och vi vill visa vilka otroliga resurser Malmöborna har att hämta hos biblioteken. Framför allt hoppas jag att även du som inte är en van biblioteksbesökare passar på att besöka ditt närmaste bibliotek, säger stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson.

Under dagen finns möjlighet att ställa sina frågor till självaste bibliotekschefen och på Stadsbiblioteket ska den nya ungdomsavdelningen 'Krut' invigas med DJ-verkstad och flera workshops.

– Hos oss får unga och unga vuxna arrangera föreläsningar, utställningar och konserter för andra unga. Vi vill att alla som kommer hit ska känna att Krut är en plats och resurs för dem, en plats som de är med och formar genom att själva delta, säger Kruts projektledare Mimmi Widner.

Hela tolv bibliotek runt om i stan håller öppet extra länge under dagen med spännande aktiviteter. På Limhamn väntar biblioterapeutisk rådgivning, Oxiebiblioteket firar med maskerad, hos Kirsebergsbiblioteket anordnas litterär tipspromenad och på Bellevuegårdsbiblioteket blir det besök av författaren Patrik Lundberg.