Nästa vecka är det premiär för Värmdös nya kulturupplevelse - Fotoparken.

I Kyrkparken i Gustavsbergs Centrum väntar från och med den 19 januari en helt ny slags upplevelse. Fotoparken är en dygnet-runt-öppen utomhusutställning som inte kostar ett öre att besöka. Här vill man ge alla möjlighet att uppleva fotokonst, och det i en annorlunda miljö.

- Det är individers upplevelser och deras skapande som bidrar till ett rikt kulturliv. Vi vill därför göra konst och kultur mer närvarande i den offentliga miljön, säger Jasmin Farid, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Fotoparken invigs vid 12-slaget på lördagen och den första utställningen är "Jag är barn" med verk av fyra fotografer; Åsa Sjöström, Andreas Hansson, Lisa Mattisson och Andreas Bardell.

- Med Fotoparken förstärker vi den offentliga konsten och gör kulturen lättillgänglig för alla. Vi är dessutom väldigt stolta över att fyra så begåvade fotografer vill vara en del av Fotoparkens premiärutställning, säger Farid.

Invigningen fortsätter med vernissage i Runda huset och en presentation av de olika fotografierna. Premiärutställningen pågår fram till och med den 22 april 2019.