24 timmar med branta stigningar, svår terräng och tuffa vinterförhållanden. Nu kommer Spartan Ultra World Championship till Åre!

24 timmars helvete. Så beskrivs världens tuffaste hinderbanelopp. Under ett dygn ska deltagarna ta sig igenom en bana med tjugo olika hinder så många gånger de bara kan. Och det mitt i kyliga november.

– Spartan Ultra World Championship är det tuffaste ultraloppet på planeten. Åre kommer att innehålla alla element från bansträckningen på Island men på en betydligt högre höjd och med en rad tidigare okända moment, vilket kommer att skapa en än mer utmanande uppgift för löparna. I år kommer vi att pusha startfältet på ett sätt vi aldrig gjort tidigare, säger Spartans grundare och vd Joe De Sena.

De som vill ge sig an loppet behöver placera sig på topp 10 under något av de 18 ultralopp som Spartan arrangerar under säsongen. Det kommer också erbjudas en öppen startkategori för vem som helst, men här gäller det att klara minst 50 kilometer för att gå hem med en medalj kring halsen. För de från 14 år och uppåt anordnas "Spartan Sprint" som innebär ett varv runt banan.

– Det känns fantastiskt att Spartan valt Åre och Sverige som destination för Ultra-VM. Som ett av världens tuffaste lopp är det verkligen ett helt unikt event och ett av de mest uppmärksammande i världen – där närmare en miljon löpare deltar i 30 olika länder, säger Daniel Högling, Product och Marketing Director, Craft.

Spartan Ultra World Championship går av stapeln den 9-10 november 2019.