I helgen intas Kulturhuset i Skövde av dataspelare från hela Europa.

Det väntar häftiga kamper och tuffa utmaningar när Destination Fight går av stapeln den 22-24 februari. Dataspelskonventet där det klassiska fightingspelen är i fokus lockar besökare från likaväl Sverige som övriga Europa.

- Det bästa med att göra det här evenemanget är att ge en plats för så många människor med samma passion att träffas och dela sin hobby med varandra. Stämningen är alltid på topp, det är aldrig några bråk och man träffar vänner för livet, säger arrangören Neophos.

Under helgen väntar spännande turneringar i över tio olika spel, där bland annat ett är utvecklat av lokala spelbolaget Ludosity. Hela kalaset avslutas med en öppen dag dit allmänheten får komma för att provspela, få tips och tricks samt se de allra bästa spelarna göra upp i de olika fightingspelen.

- Det här är ett väldigt roligt evenemang för Skövde som främjar spel som hobby. Fysiska platser och evenemang för att träffas och spela är något Spelstaden Skövde behöver mer av för spelintresserade ungdomar, säger Tau Petersson, destinationsutvecklare på Next Skövde.