Fynda loppisprylar, provsmaka delikatesser från hela världen och ta en tur i karusell när Tynneredsdagen är tillbaka på söndag.

Söndagen den 12 maj är det än en gång dags för populära Tynneredsdagen. Över 10 000 besökare väntas till festligheterna som bjuder på aktiviteter för hela familjen.

- Vi vill skapa en dag som inspirerar till nya möten genom roliga aktiviteter, musik och god mat. Stadsdelen samverkar med det lokala föreningslivet för att skapa en känsla av gemenskap och delaktighet för både besökare och boende i Tynnered. Jag hoppas på en dag med mycket besökare och festlig stämning, säger Mattias Rezler, arrangör och fritidsassistent i Västra Göteborg.

Under dagen delas årets Miljö- och folkhälsopris ut, det informeras om nya Opaltorget, arrangeras idrottsaktiviteter och berättas spännande historier i SagoCafét. På området kommer det finnas både hoppborg och karusell, Tynneredsloppet går av stapeln och så bjuds det på bagageloppis. Det blir dessutom musikunderhållning av flera lokala akter så som Bragi, Gormét samt Roberto Xalino & Orandi.