Under sex torsdagskvällar i juli och augusti bjuder Parksommar in till livemusik och bio. Thomas Stenström är första artist ut på scen.

Publiksuccén Parksommar är tillbaka och går i år av stapeln den 11:e och 18:e juli samt 1:a, 8:e, 15:e och 22:a augusti. I år har ingen mindre än Uddevallasonen Thomas Stenström fått äran att dra igång festen på Hasselbacken.

- Det känns superkul att kunna presentera Thomas Stenström som turnerar runtom i landet nu i sommar. Vi har väntat på rätt tillfälle och vi tror att det här blir en jättebra inledning av Parksommar i den vackra och upprustade stadsparken vid Hasselbacken och Bäveån, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Under sommaren blir det pop, hip-hop, indie, folkmusik och disco på scen och det från artister som Det Brinner, Cherrie och Adam Huligan Den 18 juli väntar en minifestival med flera lokala talanger, däribland Alice´s Wedding och Black House Hill. De två filmer som visas i sommar är samtidigt inga mindre än megahiten A Star Is Born med Lady Gaga och Bradley Cooper i rollerna samt svenska succén Tårtgeneralen.

11/7 Thomas Stenström + Linn Koch-Emmery
18/7 Alice's Wedding, Black House Hill, Calatea & Astrid Melén Perception
1/8 Det Brinner + Josephi
8/8 Cherrie + Adam Huligan
15/8 Utomhusbio: A Star Is Born
22/8 Utomhusbio: Tårtgeneralen