En musikscen för lokala talanger, en gigantisk konstinstallation, ett konstlabb och ett dansprogram i Fontänen är några av årets nyheter på Malmöfestivalen.

Malmöscenen
Lokala artister får nu chansen att visa upp sig för en bredare publik på Malmöfestivalens nya scen - Malmöscenen. I samarbete med åtta aktörer kommer det bjudas på lika många kvällar där syftet är att uppmärksamma stadens musikaliska mångfald. Deltar gör reggae- och dancehallklubben RiDDiM, hiphop-klubben Spit Spot, beatkollektivet So&Such, konsertarrangören Femmuze, skivbolagen Malmö Inre & Rundgång, jazzklubben Bullret, Retromusikföreningen och indieklubben Fubbik.

Dodecalis
För första gången gästas Malmöfestivalen av Architects of Air som kommer med sin allra senaste skapelse Dodecalis. Den gigantiska ljusskulpturen som är inspirerad av naturen, gotiska katedraler och islamisk arkitektur kommer finnas att utforska på Stortorgets parkering hela veckan.

Kreativt konstlabb
Barnlandet byter skepnad och blir kreativt konstlabb! Under festivalveckan väntar skulpturverkstäder, målning av väggar och massa bus. Det hela avslutas med vernissage.

Hållbarhet
Hamngatan och Gustav Adolfs Torg blir centrum för hållbarhet detta festivalår. Det blir workshops i allt från textilfärgning till hemmaodling samt en scen där det kommer hållas samtal med inbjudna gäster. På torget kommer en del av matområdet fokusera på svinn, där det bjuds in till föreläsningar och inspiration.

Dansprogram i Fontänen 
Dansen får äntligen en helt egen scen! I Fontänen väntar bland annat Fortnite dance, After school-disco, tangokvällar, vougeklubb och dancebattles.