Turistorganisationerna i Skaraborg har gått samman och tagit fram ett nytt koncept med fokus på vandring.

Det nya konceptet 'Vandra i Skaraborg' lanseras under maj månad och består utav sex olika vandringsleder i området. Lederna passar perfekt för en dagstur med både mer utmanande delar och lugnare. Tanken är att upplysa om de många vandringsupplevelser som finns i Skaraborg samt att locka fler till helgbesök.

- I Skaraborg har vi fantastiska möjligheter till outdoor-upplevelser när vi kombinerar ihop vårt utbud. Det är inte många platser i Sverige som inom en timmas resa kan erbjuda vandring i urskog, platåberg, skärgårdsupplevelser och rullstensåsar, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Under sista helgen i maj gästas Skaraborg av tre bloggare som kommer att vandra lederna och sedan berätta om sin upplevelse för sina följare. Något som blir startskottet för Vandra i Skaraborg.

- I Skaraborg är ju allting nära. Våra besökare har alla möjligheter till att kombinera sina favoritleder med sitt favoritboende till sin alldeles egna vandringsupplevelse. Nu visar vi upp det tillsammans när vi för första gången sätter ihop en gemensam vandringsprodukt i Skaraborg, säger Charlotte Backman.