Växthuset i Trädgårdsföreningen kommer under september förvandlas till en aktivitetsarena för barn.

Park- och naturförvaltningen samt kulturförvaltningen flyttar i september delar av sina verksamheter till växthuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Hela månaden väntar ett fullspäckat program i vad som blir 'Barnens Växthus'. 

- Att bidra till en god start i livet och att barn får vara delaktiga är ett gemensamt uppdrag för alla förvaltningar i Göteborgs Stad. När vi samarbetar kan vi göra något alldeles extra bra och intressant, säger Carina Krantz Rönnqvist, enhetschef på Trädgårdsföreningen.

Under fyra veckor väntar sagostunder, lek, dans, teater, workshops, guidningar, sagoyoga och besök av allt från biologer till djurvårdare. Förmiddagar kommer vara bokat för skolprogram och på eftermiddagar samt lördagar är vem som helst välkommen.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en så stor mängd gratisaktiviteter till barn i Göteborg! Nästan varje dag i hela september har unika programpunkter, alltifrån att städa kanalen till att snickra fågelholkar och att dansa en bok, berättar Johanna Reteike, evenemangsledare på park- och naturförvaltningen.