Oavsett om du är intresserad av sport, mat eller musik finns det något att uppleva i Östersund under året. Ta del av vår guide till några av de mest populära evenemangen.

Östersundsloppet – 6 april

I början av april anordnas Östersundsloppet som är ett motionslopp i skidskytte. Här kan du delta utan förkunskaper och utan eget gevär, och du är välkommen oavsett om du är nybörjare eller erfaren åkare. Du kan välja mellan en bana på 4 x 3 kilometer och en på 3 x 1,1 kilometer.

SubZero E-Games – 7-9 juni

På Östersund Arena genomförs SubZero E-Games som är en stor turnering med några av landets bästa lag inom Counter-Strike, tillsammans med föreläsningar inom AI och gaming. SubZero E-Games anordnas den 7-9 juni.

Storsjöyran – 26-28 juli

I slutet av juli är det dags för Storsjöyran som är en av Skandinaviens största musikfestivaler, då ett fyrtiotal artister tar plats på flera olika scener i Östersund. Några av artisterna som redan är klara för Storsjöyran är Zara Larsson, Lars Winnerbäck, The Hellacopters och Darin.

International Food Festival – 6-9 september

International Food Festival turnerar runt om i Sverige från april till oktober. I början av september kommer turen till Östersund på Stortorget. Festivalen har genomförts i mer än 15 år och här hittar du delikatesser och mat från världens alla hörn.

Östersunds Bluesfestival – 24-26 oktober

Om du gillar blues rekommenderar vi ett besök på Östersunds Bluesfestival. Under tre dagar bjuds på uppträdanden, och de första bokade artisterna är Alice Armstrong och The Blue Bender

Källa: www.ostersund.com/visa/a3706