• Evenemang idag
11-17
Feb 2019
Stadsbiblioteket Göteborg

Sportlovet på Stadsbiblioteket

SPORTLOVSVECKANS PROGRAM

FÖR DE ALLRA MINSTA

Tisdag 12/2 kl 10.30: Pelle Plutt. Tillsammans sjunger, ramsar och spelar vi under ledning av Cajsa Färlin. Boka på nätet dagen innan från kl 9. En biljett per bibliotekskort. Läs hur du bokar på stadsbiblioteket.nu/boka

Lördag 16/2 kl 14: Sagoläsning på engelska: "Once upon a time..." Sagoläsare är Mimi Vesterlund.

Söndag 17/2 kl 14: Alfons Åberg. Finbesök av allas vår favorit Alfons Åberg! Medverkande: Josefina Karlsson Vergara. Ljud: Jacob Gustafsson. Dekor: Helene Gerhard. Kostym: Åsa Gjerstad. Dockor: Teddykompaniet.

LITE STÖRRE BARN

Varje dag kan du komma till Verkstan eller Crafty Corner. Här kan du rita, klippa, limma och pyssla med olika material tillsammans med en vuxen.

Måndag-fredag kl 14-15.30: Teaterworkshop. Vill du spela teater och slipa på din skådespelartalang? Under lovet finns det fem tillfällen där du kan pröva teater tillsammans med blivande teaterlärare i ett samarbete med Högskolan för scen och musik. Ingen tidigare vana behövs. Hämta biljett i disken från kl 13, begränsat antal platser.

Torsdag 14/2 kl 15: Dansa en bok. Kom och dansa en bok med danslärare Helena Ivarsson! Vi läser en bok och dansar det vi har läst. Tillsammans använder vi vår kreativitet och bestämmer hur vi ska dansa. Ett lustfyllt sätt att läsa och röra på sig! Hämta din biljett i disken från kl 13.

Söndag 17/2 kl 15: Filmtajm: Rum 213. Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år. Snart börjar oförklarliga saker att hända... Filmen är baserad på Ingelin Angerborns bok med samma namn. OBS! Den är riktigt läskig, därför är åldersgränsen satt till 11 år. Hämta biljett i disken från kl 13.

UNGDOM (13-25 år)

Obs! Ingen läxhjälp denna vecka.

Varje dag: Dynamo DIY. Hit kan du komma och måla, pärla, klippa, virka och skapa. I vår skaparhörna finns det alltid material som du och dina vänner kan använda. Skaparhörnan är oftast obemannad och du kan pyssla på egen hand.

Onsdag 13/2 kl 14: Plats på scen med Ordkanon. Testa Spoken Word med Oskar Hanska! Är det svårt att säga vad du tycker? Vill du våga säga det högt och tydligt? Spoken Word är ett sätt att få folk att lyssna! Oskar Hanska är professionell Spoken Word-artist. Med honom kan du testa olika sätt att uttrycka dig, få tips för ditt skrivande och hjälp att snacka inför en publik. Oskar Hanska är en av Sveriges ledande Spoken Word-poeter, flerfaldig svensk mästare i Poetry Slam, skandinavisk mästare och Europas bästa poet i VM i Frankrike. Han har turnerat sedan 2005, med över 1 000 uppträdanden i Sverige och fler än 10 andra länder, bland annat Sydafrika och USA.

Efter workshopen finns möjlighet att uppträda på Trappscenen. Läs en ny text eller säg ett enda ord. Vad du än säger så kommer du att våga höras!

Onsdag 13/2 kl 18: Att fly. Fatemeh Khavari. I samband med utställningen Min flykt över havet har vi bjudit in ett antal personer med egen erfarenhet av att fly. Fatemeh Khavari är 18 år, född och uppvuxen i Iran, med ursprung i Afghanistan. År 2017 grundade hon organisationen Ung i Sverige och har bland annat belönats med Martin Luther King-priset. Tillsammans med Annie Hellquist, journalist på ETC, har hon skrivit boken Jag stannar till slutet.

Torsdag 14/2 kl 14-20.30. Alla ? dag på Dynamo. Kom till Dynamo och bli förälskad i allt som händer hos oss denna kärleksfulla dag. Gå på dejt med din drömbok, skapa hjärtligt pyssel i Dynamo DIY och ta med en vän på biomys i mörkret.

Torsdag 14/2 kl 18.30. Bio: Every Day. Rhiannon är en 16-årig tjej som blir kär i en udda figur som kallar sig "A”. För A är livet minst sagt annorlunda. Hen vaknar varje morgon upp i en ny kropp, i ett nytt liv. A anpassar sig ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Tillsammans kämpar de varje dag för att hitta varandra utan att veta vem A ska dyka upp i. Ju mer förälskade de blir desto svårare blir det att älska någon som förändras var 24:e timme.

CLARA HENRY

Fredag 15/2 kl 17 kommer Clara Henry! Hon är, efter succén med Ja jag har mens, hur så?, tillbaka med sin andra bok, Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet. En humorfylld överlevnadsguide där Clara reflekterar över sina egna erfarenheter. Vad innebär feminism? Varför behövs den?
I siffror

540 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Göteborg

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
Oktober
November