• Evenemang idag
16-17
Feb 2019
Tekniska Museet Stockholm

MegaHelg

Cosplay, VirtualReality-äventyr, lasersvärd och TV-spel på megaskärm – under helgen 16-17 februari förvandlas hela Tekniska museet en spelvärld. På största duken på scenen i 100 innovationer kopplas Nintendos senaste snackis – Super Smash Bros upp, och alla som vill får möjlighet att spela. Under helgen blir det också storslagna uppvisninigar i lasersvärdsfäktning med föreningen Ludosport. De håller också i prova-på-aktiviteter för både små och stora lasersvärdsfantaster. Ludosport är världens första akademi som lär ut och utövar Sporting LightSaberCombat – ljussvärdsfäktning, som idrottsaktivitet.

Teamet bakom Cosplay-SM som hålls senare i februari finns på plats för att berätta om hur tävlingarna går till. Paulina Ahlm som är officiell fotograf under tävlingen visar sina bästa knep för att få till bra cosplaybilder.

Under lördagen finns medlemmar från Blender Community på plats för att ordna workshops kring hur du kan göra animationer spel i Blender, ett fritt program för att modellera och rendera 3D-grafik.

Passa också på att möta dina värsta mardrömmar i spelet Little Nightmares – ett prisbelönt äventyrsspel från den svenska spelstudion Tarsier Studios som hämtar inspiration i barndomens rädsla för allt det som gömmer sig i skuggorna.

I museets arkiv finns chans att prova på retrospel, titta på spelmaskiner ur samlingarna som inte finns utställda, botanisera bland museets litteratur om spelhistoria och prata med museets intendenter om spelminnen och spelhistoria.

Läs mer: https://www.tekniskamuseet.se/pa-gang/megahelg-spel/

Foto: Anna Gerdén
I siffror

587 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Stockholm JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Stockholm

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Maj
Juni