Söndag
27
Oktober 2019
Kalmar Domkyrka Kalmar

Fauré Requiem & Larsson Förklädd gud

Gabriel Fauré komponerade första versionen av sitt ”Requiem” år 1887. Det var då en kortare version och innehöll satserna Kyrie, Sanctus, Pie Jesu, Agnus Dei och In paradisum. Senare kompletterade han verket med ett redan år 1877 komponerat Libera me samt ett Offertoire. Den första versionens orkestrering är mindre och mera kammarmusikalisk än den slutgiltiga version som orkestrerades omkring år 1900. Fauré skrev om sitt ”Requiem”: ”Allt vad jag äger och har av religiös känsla har jag lagt in i mitt Requiem, vilket dessutom domineras av en mycket mänsklig känsla av tro på evig vila”. I en intervju tillägger han: ” Det har sagts att mitt Requiem inte uttrycker dödsfruktan och ibland har det kallats en dödes vaggsång. Men det är just så jag ser döden – som en lycklig hemkomst, en strävan efter himmelsk glädje, snarare än en smärtsam upplevelse”. Det är nog också så verket har tagits emot av lyssnarna, och få verk har en sådan dragningskraft som detta.
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Söndag 27 Oktober 2019 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kalmar Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Fauré Requiem & Larsson Förklädd gud, Kalmar Domkyrka

POPULÄRT I Kalmar JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Kalmar

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook
September
Oktober
November