Söndag
1
December 2019
Kalmar Domkyrka Kalmar

Adventskonsert

Domkyrkans adventskonserter är kanske de mest välbesökta konserterna under året. Kyrkan fylls med förväntansfulla människor två gånger om denna dag. I den katolska kyrkan är kyrkoårets sista söndag, domssöndagen, Kristus Konungens dag, medan 1 advent är en stilla och reflekterande söndag. I svensk tradition har vi kommit att flytta detta budskap från den sista till den första söndagen på kyrkoåret och firar den inridande Konungen Kristus på 1 advent. Kyrkor runt om i vårt land fylls till brädden av människor som sjunger de älskade adventspsalmerna och lyssnar till alla de körsånger som hör tiden till såsom ”Advent” av Otto Olsson, ”Hosianna” av Vogler och ”Dotter Sion” av Händel samt många andra kända och mindre kända sånger och psalmer. Kom till Kalmar domkyrka och delta i psalmerna och lyssna till alla våra körer, våra orglar, vår brassensemble samt en solist. Mitt i vintermörkret behöver vi dessa oaser av ljus och skönhet.
+ Visa hela texten

Biljetter & tider

Söndag 1 December 2019 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kalmar Domkyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Adventskonsert, Kalmar Domkyrka

POPULÄRT I Kalmar JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Kalmar

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook
September
Oktober
November