• Evenemang idag
Fredag
10
Januari 2020
Hebeteatern Trollhättan

Äventyret Taube

Evert Taube (1890-1976), nationalskald, nationalromantiker, poet, prosaist är vår mest folkkäre och mest spelade visdiktare. Han har skrivit och komponerat över 250 visor. Evert Taube har varit varit populär alltsedan debuten som skedde 1919 med vissamlingen "Sju sjömansvisor och Byssan lull".

Hemligheten med den snabba och den med åren allt större populariteten beror på att Evert Taubes visor är laddade med svensk tradition och kultur. Få har haft ett så mångskiftande, geografiskt så vittomspännande, karriärmässigt så omväxlande och i fråga om upplevelser så mättat liv som han, vilket han så mästerligt skildrat i sin prosa och poesi.

Föreställningen “Äventyret Taube” bjuder på ett pärlband av Evert Taubes mest älskade och populära visor vilka framföres på scenen i för Taube typiska miljöer. På scenen återfinns hela ensemblen från den kritikerrosade musikteaterföreställningen “På Arendorffs tid”, nu uppbackade av Trollhättebandet Kung Kaktus, ett för Trollhätteborna välkänt gäng musiker som nu utökar sin populära Cornelis Vreeswijk-repertoar med visor av Evert Taube.

På scen: Bengt Jacobsson, Gunilla Svensson, Malin Holm, Karin Jacobsson, Johan Frendberg, Johan Hyrén, Anders Jacobsson, Andreas Gleisner, Rickard Andersson & Anders Tärneberg.

Manus & Regi: Bengt Jacobsson

Kung Kaktus
Jimmy Högfeldt – Klaviatur
Thomas Hultbrand – Gitarr
Glenn Saxin – Gitarr
Mikael Tuved – Bas
Bjarne Brolin – Trummor

Med hopp om en trevlig stund i Evert Taubes fotspår!

Föreställningens längd: 3 timmar inklusive paus.
Tillgänglighetsanpassade platser: Dessa beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på Tel. 0520-422500.
I siffror

455 st

har besökt evenemanget på Nöje.se

POPULÄRT I Trollhättan JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

Evenemang & biljetter i Trollhättan

På Nöje.se kan du söka evenemang och tillställningar från stora och små arrangörer i hela Sverige. Välj en stad, skriv in ett namn eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Sortera efter

 

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster
Maj